Logo Peeters voor verf & wonen

CURSUS OF WORKSHOP

  Op deze pagina  

Regelmatig vinden bij ons workshops en cursussen plaats onder vakkundige begeleiding van een kunstenares.

De cursussen worden gegeven door een kunstenares aan volwassenen- en kindergroepen in series van 10 lessen. Bij het lesaanbod wordt rekening gehouden waar uw interesse ligt.

De workshops zijn eenmalig en gaan over één onderwerp zoals materieschilderen of Zentangle.

 

CURSUSSEN
Cursus volwassenen
Cursus tieners
Cursus kinderen 6-11 jaar

Onze docent
Download informatie
 

WORKSHOPS
Materieschilderen
Zentangle

Aquarel

 

 

 

CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN


Teken- en schildercursus voor volwassenen

Teken- en schildercursus voor volwassenen

De cursussen zijn geschikt voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt met acryl, aquarel, pastelkrijt, olieverf, potlood en houtskool, al naar gelang de voorkeur van de cursist. Deze diversiteit aan technieken werkt inspirerend en nodigt uit tot het proberen van een andere techniek (of materiaal).

Hoewel we vanuit een groep werken, worden de cursisten individueel begeleid, waardoor het mogelijk is een eigen einddoel te stellen en vanuit het eigen niveau hiernaar toe te werken. Er wordt gewerkt met opdrachten die een aantal teken- en schildertechnische aspecten in zich dragen welke tevoren worden uitgelegd. Ook wordt er gewerkt met losse oefeningen die voor elke cursist verschillend kunnen zijn, afhankelijk van niveau en doelstelling.

 

Cursustijden

10.00–12.30 uur

13.00–15.30 uur

19.00–21.30 uur

dinsdag     x
woensdag     x
donderdag x x  
De kindercursus tekenen en schilderen is geschikt voor kinderen vanaf minimaal 10 jaar.

Teken- en schildercursus voor tieners

De kindercursus is geschikt voor kinderen vanaf minimaal 10 jaar. Spelenderwijs worden een verscheidenheid aan vaardigheden aangeleerd. We werken met verschillende materialen (potlood, houtskool, pen en inkt, gouache, acryl, pastelkrijt) op allerlei ondergronden (div. papiersoorten, karton, doek).

De kinderen starten met een opdracht welke wordt afgewisseld met ‘vrij’ tekenen en/of schilderen. Ook werken we regelmatig ‘naar de waarneming’ aan de hand van een opstelling van verschillende voorwerpen. Dit om al enigszins perspectief te kunnen waarnemen en tekenen en om het ‘kijken’ te verruimen.

Met de opdrachten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de interesses van uw kind, waardoor het kan voorkomen dat de kinderen aan verschillende opdrachten werken of dat de docent samen met uw kind zoekt naar een opdracht die aanspreekt.

De les is op donderdagmiddag. Je kan al om 15.45 uur terecht en je stopt je tussen 17.15 en 17.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen: € 120,– per reeks van 10 lessen inclusief materiaal.

Teken- en schildercursus voor jonge kinderen (6–11 jaar)

Teken- en schildercursus voor jonge kinderen (6–11 jaar)

Aan het begin van elke les ga ik een sprookje vertellen. Aan de hand van dat sprookje en de figuren die daarin voorkomen zoals: 'koningen, prinsesjes, ridders, dieren, heksen en reuzen', gaan de kinderen tekenen en schilderen.

We werken steeds op hetzelfde formaat (A3), want het is de bedoeling dat de kinderen aan het einde van de lessenreeks van 10 lessen, een eenvoudig sprookjesboekje bij elkaar geschilderd hebben. We gaan zeker ook letters versieren voor korte teksten bij de schilderingen of tekeningen.

De lessen worden gegeven in twee reeksen van 10 lessen (voorjaar en najaar)

Cursustijden
Woensdag: 16.00–17.30 uur

De les kan 15 minuten uitlopen.

Plaats
De lessen worden gegeven in het atelier van Peeters voor verf en wonen in Dongen.

Kosten
€ 125,- incl. materialen, een sapje en iets lekkers tussen de les door.

Inschrijven kunt u in de winkel van Peeters voor verf en wonen. Geef aan welke dag het beste uit komt maar laat weten of beide data mogelijk zijn.

Voor meer info: amj.opdencamp@gmail.com

Onze docent en workshopbegeleidster

Uw docent is beeldend kunstenaar en heeft een jarenlange ervaring als docent en workshopbegeleidster.

Docent: Aura op den Camp
M: (06) 287 046 35
amj.opdencamp@gmail.com
www.aura-opdencamp.nl

Voor alle cursussen geldt dat plezier in het tekenen en schilderen de meest belangrijke factor dient te zijn. Vandaaruit ontstaat de wens om dieper op het een en ander in te gaan.

Elke techniek vraagt om een specifieke aanpak. Om tot een verantwoorde keuze te komen kunt u het beste vooraf contact opnemen met uw docent. Zij kan u ook adviseren wat betreft de benodigde materialen.

De teken- en schilderlessen worden gegeven in een reeks van 10 lessen (september t/m november) en (januari t/m april). Bij voldoende belangstelling kan het aantal weken verlengd worden.

WORKSHOPS


workshop experimenteren met acrylverf en de hulpmiddelen: gesso, medium en modeling paste

Workshop materie-schilderen

Datum: nog niet bekend
Tijd: 10,00–16,00 u.
Plaats: Peeters voor verf en wonen
Docente: Aura op den Camp
Kosten: € 70,– (incl. 60 x 60 3D-doek, verf, gels, koffie en koek)

 

Experimenteren met structuren, diktes en verschillende materialen in Acrylverf.

Een materie-schildering is een schildering die opgebouwd wordt uit diverse materialen als zand, steentjes, touw, hout etc. in combinatie met acrylverf. Met eerder genoemde materialen maken we reliëf, vorm en kleur die verder met acrylverf bewerkt wordt tot een spannend, mooi geheel.

U krijgt vooraf een uitleg van de diverse hulpmaterialen als gel, modeling paste en gesso. Aan de hand van enkele werkstukken kijken we naar de verschillende effecten die we kunnen bereiken. Daarna gaat ieder aan de slag met het idee dat men zelf heeft of aan de hand van een voorbeeld dat door de docent wordt aangereikt.

De kosten zijn inclusie alle materiaal (3D-doek, gels, modeling paste, gesso), koffie en koek.

Workshop Zentangle, een tekenmethode die creativiteit en ontspanning combineert.

EXTRA WORKSHOP MAAK KENNIS MET ZENTANGLE

Datum: Zaterdag 3 oktober 2015
Tijd Basis 1: 10.30–12.30 u.
Tijd Basis 2: 14.00–16.00 u.
Plaats: Peeters voor verf en wonen
Docent: Stella Peters-Hessels (CZT)
Kosten:  25,– per cursus incl. materialen

Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’. De methode Zentangle is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts, allebei kunstenaars. Ze vonden een hulpmiddel om ingewikkelde patronen (tangles/patterns) te laten tekenen door iedereen. Hun slogan: “Anything is possible, one stroke at a time”, wordt toegepast bij de uitleg van elke tangle; Lijn voor lijn wordt een ‘ingewikkeld’ patroon, stapje voor stapje getekend.

Tijdens het  beoefenen van Zentangle® kun je rust ervaren en het kan jouw concentratie en creativiteit verhogen, kom het ontdekken en ervaren.

In de ochtend wordt de cursus basis 1 gegeven, in de middag gaat de docent met de cursus basis 2 verder op de materie in. Dit zijn twee verschillende cursussen waartussen u kan kiezen. U kunt ze natuurlijk ook allebei volgen.

Bij Zentangle wordt alleen gewerkt met hoogwaardige materialen: de benodigdheden bij Zentangle workshop basis 1 : een Micron 01 pen, een tile (katoen geperst) van 9 x 9 cm, een potlood en doezelaar om te schaduwen. In een cursus van twee uur maakt u al uw eigen Zentangle-creatie door gebruik te maken van gestructureerde patronen.

Kun je niet echt tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Of ben je gewoon graag creatief bezig met potlood en stift?  Dan is Zentangle echt iets voor jou!

In Nederland zijn op dit moment (juni 2015) elf Certified Zentangle Teachers.
Kijk op de site van Rick Roberts en Maria Thomas, mijn Amerikaanse docenten van Zentangle; www.zentangle.com.

 

extra workshop aquarel voor beginners en gevorderden

EXTRA WORKSHOP AQUAREL VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Datum: Zaterdag 27 januari 2018
Tijd: 10.00 - 16.00 u.
Locatie: Atelier Peeters voor verf en wonen, Dongen
Docente: Aura op den Camp
Kosten:  65,–

 

Ochtendprogramma
Korte uitleg over aquarelleren, bespreken van de diverse technieken, de papiersoorten en hun eigenschappen, de verfsoorten, penselen: duur of goedkoop, wat is belangrijk en welke heb ik waarvoor nodig, de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om effecten te bereiken.

We maken een eenvoudig kleurenschema zodat je later de samenstelling van een kleur terug kunt vinden.

We maken enkele proeven op klein formaat: Nat-in-nat, nat-in-droog, met gebruik van hulpmiddelen, gemengde technieken, gebruik van maskeervloeistof (wordt hoofdzakelijk gebruikt om wit uit te sparen maar kan zeker ook dienen om op een batik-achtige manier te werken).

We spannen aquarelpapier op een houten plank om er na de pauze op te werken.

Pauze
12.30 - 13.00 u.

Middagprogramma
De middag gaan we gebruiken om serieus te werken aan een of meerdere mooie aquarelleren naar wens (voorbeeld of eigen idee en samenstelling). Hierbij benutten we de informatie die we ’s morgens verwerkt hebben en passen we die toe.

Het spreekt voor zich dat de gevorderde hierin een stapje verder zal zetten dan de beginner, hoewel de beginner zeker ook met een mooi werk naar huis kan. U krijgt goed advies wat de haalbaarheid en moeilijkheidsgraad betreft.

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen € 65,–. Dit is inclusief een plank 50 x 65 cm (om aquarel op te spannen), een set aquarelpapier, gebruik van aquarelverf, penselen en hulpmiddelen, koffie / thee / koek.

Inschrijving
Peeters voor verf en wonen, St. Josephstraat 141 Dongen, T (0162) 312 769 en/of
per email: amj.opdencamp@gmail.com

Na aanbetaling van € 20,– is uw plaats gereserveerd.