Logo Peeters voor verf & wonen

GORDIJNEN EN RAAMDECORATIE

  Op deze pagina  

Even lekker op jezelf. Raambekleding is er in vele soorten en maten. Zoekt u iets tegen inkijk, iets tegen licht of felle zon, om een galm in uw woonkamer te dempen of als warmte-isolatie. In de zomer zorgt het dat de warmte buiten blijft en in de winter juist dat de warmte binnen blijft. Het zorgt dat uw kamer echt privé wordt. Een plek om weer even tot rust te komen, zonder dat nieuwsgierige passanten u daarbij kunnen storen.

Gordijnen bestaan vaak uit een lap stof dat voor een deur of raam hangt en wordt geopend door de stof opzij te trekken. Raamdecoratie behelst de groep gordijnen die door rollen, stapelen of vouwen geopend wordt. 

Hiervoor biedt de markt een groot aantal mogelijkheden. Wij kijken met u mee en zorgen dat ook het systeem, de kleur en het materiaal in uw interieur past, zodat u de door u gezochte sfeer krijgt. Voor de bestelling komen wij bij u gratis meten en wij controleren dan meteen of de gekozen raambekleding ook de beste optie is.

 

GORDIJNEN
Inbetween of vitrage
Overgordijnen en verduisterende gordijnen
Plooien en rails
Recycled Fabric


RAAMDECORATIE
Rolgordijnen
Duo-rolgordijnen
Horizontale jaloezieën
Plisségordijnen
Verticale jaloezieën
Paneelgordijnen

 

 

 

GORDIJNEN


wat is nu het verschil tussen inbetween en vitrage.

Inbetween of vitrage

Voor veel mensen klinkt vitrage wat ouderwets. Inbetween klinkt een stuk hipper. Toch zit er soms weinig verschil in de soort transparante stof. Inbetween kan net zo fijnmazig en dun zijn als vitrage. Bij het verschil tussen de twee gaat het ook niet om de soort stof, maar om de toepassing ervan.

Vitrage wordt meestal in combinatie met een overgordijn gehangen. Het bedekt meestal een raam en hangt meestal boven de vensterbank. Inbetween wordt vaak gebruikt in combinatie met raamdecoratie. De raamdecoratie komt dan op de plaats van de vitrage en de inbetween de plaats van het overgordijn.

De stof is transparant wat het licht van buiten verzacht. Donkere stoffen absorberen meer licht dan lichte stoffen. Door de transparantie is er wel meer sprake van inkijk. Dat valt overdag vaak erg mee, omdat het meeste licht van buiten komt. 's Avonds als het licht binnen aangaat zijn de rollen omgedraaid. Dan komt de raamdecoratie goed van pas.

Overgordijnen en verduisterende gordijnen

Overgordijnen omsluiten samen met de muur en de deuren een ruimte. Bij de keuze van de kleur en de de soort stof moet je ze beschouwen als een onderdeel daarvan. Echter staan we er vaak niet zo bij stil dat ze nog veel meer functies hebben zoals:

  • Ze zorgen voor privacy en geven een gevoel van veiligheid;
  • ze houden het licht tegen;
  • ze verbeteren de akoestiek van de kamer;
  • ze zorgen voor warmte-isolatie.

Meestal hangen ze van plafond tot de vloer. Daarin schuilt het enige nadeel. Doordat ze warmte tegenhouden, houden ze ook de warmte van de vaak onder de vensterbank aanwezige radiator tegen.

Overgordijnen houden veel meer licht tegen dan een inbetween. Verduisterende gordijnen gaan daarin nog een stapje verder. In verduisterende gordijnen zijn twee gradaties:

  • Dimm-out, stof laat nauwelijks licht door;
  • black-out, stof laat geen licht door.
De rail en de soort plooi hebben een grote invloed op hoe het gordijn golft.

Plooien en rails

Als gordijnen dicht zijn, mogen ze niet te strak hangen. Ze moeten zo gelijk mogelijk golven. Hoe meer stof, hoe meer golven. Dit bereik je met de keuze van de soort plooi. Een plooi is een middel om het teveel aan stof gelijkmatig te verdelen. Er zijn vele variaties mogelijk. De meest gebruikte zijn: een enkele, dubbele (vlinderplooi) en driedubbele plooi.

Een wave-gordijn is een prachtig gelijkmatig golvend gordijn, waarmee u een elegante sfeer kunt creëren. De gordijnstof wordt aan de bovenzijde niet geplooid, maar met speciale band en haken golvend onder de rail gehangen. De Happy Wave is uitermate geschikt voor soepele kamerhoge gordijnstoffen. Het gordijn hangt onder de rail.

Een stoere raambekleding krijgt u met een roede en een gordijn met ringen. Dit gordijn hangt wat nonchalanter als een wave gordijn.

Gordijnen kunnen voor of onder de rail lopen. Voor de rail komt er bovenlangs minder licht door. Dit is vooral voor verduisterende gordijnen belangrijk. Onder de rail vallen de plooien mooier en wordt de rail meer zichtbaar. In de winkel heeft u keuze uit verschillende modellen.

Peeters zet nieuwe trend: recycling van gordijnstoffen

Peeters zet nieuwe trend: recycling van gordijnstoffen

NIEUW: Recycled Fabric van A House of Happiness

Collectie: A House Of Happiness
 

Met de Recycled Fabric  gordijnstoffen van A House of Happiness zet Peeters voor verf en wonen een nieuwe trend in de gordijnenbranche. ‘Restanten krijgen een nieuw leven’, zegt  Bertine d'Anjou van Peeters trots. ‘Het resultaat is de eerste collectie Recycled Fabric. De stoffen Recycle en Recycle stripe zijn gemaakt met 42% gerecyclede katoen, afkomstig van restmateriaal bij de productie van t-shirts. Hergebruik van restmateriaal zonder het milieu extra te belasten!’

‘Wij willen voorop blijven lopen in de markt’, zegt Bertine. ‘Er zijn veel gordijnenmerken verkrijgbaar, maar de gordijnstoffen van A House of Happiness zijn onderscheidend en hiermee laten we onze toegevoegde waarde aan de consument zien. ‘De consument van vandaag wil verrast blijven worden; dat geldt ook in onze branche. Met A House of Happiness bieden we naast een brede collectie kwalitatieve stoffen altijd de nieuwste trends in dessins, kleuren en verwerkingen.’  

Gordijnen met een natuurlijke en basic uitstraling
‘Deze eerste Reclycled Fabric collectie heeft een natuurlijke en basic uitstraling door de kleuren wit, zand en grijs’, aldus Bertine. ‘Het is een nonchalante mix van een eenvoudig breedte streepdessin en uni structuurstof met een natuurlijke look. Mooi door hun eenvoud en zeer toepasbaar in lichte interieurs waar natuurlijke materialen zoals hout, steen en beton ook aanwezig zijn. De stoere kussens uit deze collectie met de quote ‘You can’t buy happiness but you can buy recycled fabrics and that’s pretty close’ maken de sfeer compleet.’

Personaliseer gordijnen met de Happy Lock
De Recycled Fabric van A House of Happiness is te personaliseren met de Happy Lock. Hiermee maken we de gordijnen voor onze klanten uniek en origineel. De Happy Lock confectie passen we toe in plaats van de traditionele onderzoom en zijnaden afwerking. De klant kan kiezen uit 3 kleuren garenafwerking: stoer antraciet grijs, fris wit en vrolijk oranje. Voor het spannendste effect gebruiken we een kleur garen die het meest van de stofkleur afwijkt.

RAAMDECORATIE


Rolgordijnen

Al jarenlang zijn rolgordijnen zeer gewild. Het is een prijstechnisch voordelig systeem met uitgebreide mogelijkheden. Ze kunnen ingezet worden voor vermindering van licht en inkijk, als modern alternatief voor vitrage en zelfs voor zonwering of verduistering.

Onze uitgebreide collectie stoffen bestaat uit bijzondere kleuren, mooie dessins en uit de natuur geïnspireerde materialen. Daarnaast is het mogelijk door allerlei toevoegingen en versieringen uw gordijn een persoonlijk tintje te geven zoals chic, modern, klassiek of zelfs  speels.

Door toepassing van zijgeleiding, bevestigingsklemmen of een cassette is een Velux dakraam of een draai-kiep-raam geen probleem. Laat je verrassen door de nieuwste technieken en de laatste trends.

Duo rolgordijnen

Het duo rolgordijn heeft een stof die is opgebouwd uit horizontale transparante en niet-transparante banen. Bij dit systeem hangt de stof in twee lagen, die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De achterste laag hangt stil en als het gordijn wordt opgehaald, gaan de banen van de voorste laag omhoog. Hierdoor kan je de hoeveelheid licht doseren door de niet transparante banen voor de transparante banen te schuiven.

Het duo rolgordijn heeft de uitstraling van een horizontale jaloezie in de vorm van een rolgordijn. U kunt de hoeveelheid licht regelen, maar ook er voor kiezen het gordijn niet helemaal naar beneden te doen. Bij de keuze van de stof kunt u kiezen uit een groot aantal kleuren en uit verschillende baanbreedten.

Horizontale jaloezieën

Vind de horizontale jaloezie die bij je past. Zo kun je kiezen voor je leivelingskleur, de kleur die past in je interieur of juist voor een kleur die heel gedufd is. Laat je verrassen door de nieuwste technieken en de laatste trends.
Je kunt kiezen uit lamellen van verschillende breedte, voor subtiel met smalle of stoer met juist brede lamellen. Je kunt je horizontale jaloezie persoonlijk maken door te kiezen voor een decoratieve opties. Kies bijvoobeeld voor bijpassende of contrasterend ladderband voor een echte eyecatcher.

De collectie horizontale jaloezieën biedt:

  • Aluminium jaloezieën in tientallen kleuren en structuren;
  • Houten jaloezieën met houtnerven of juist in een dekkende kleur;
  • Kunststof jaloezieën van transparant materiaal of voor in een vochtige ruimte;
  • Vlinderjaloezieën met bijzondere lamellen van textiel die het licht doseren door zich uit te vouwen.

Met een ruime keuze uit kleuren en uitvoeringen vind je bij ons zeker de jaloezie die perfect past bij jouw smaak, interieur en wensen.

Plisségordijnen

De collectie bestaat uit enkelwandige en dubbelwandige plisséstoffen. U heeft een brede keuze uit transparante, semi-transparante en dichte stoffen in bijna iedere kleur. Een dubbelwandige plisséstof kan zelfs verduisterende, zonwerende en warmte-isolerende eigenschappen hebben. Zij zijn ook toepasbaar bij brede ramen.

Plisségordijnen zijn bijzonder compact en lichtgewicht. Hierdoor zijn ze, soms met behulp van zijgeleiding, op bijna elk soort raam te plaatsen. In een topdown-uitvoering kan je ze halverwege je raam hangen, zodat er veel licht naar binnen kan komen, terwijl de inkijk door nieuwsgierige passanten wordt geblokkeerd.

Daarnaast is het mogelijk om het gordijn uit een transparante en een zonwerende stof te laten bestaan, zodat je afhankelijk van het weer kan kiezen tussen één van de twee stoffen als raambedekking. Je kan ook kiezen voor een gordijn bestaande uit twee stoffen met een andere kleur.

Het gordijn is door zijn lichte gewicht met gebruik van zijgelijding, toepasbaar bij bijna horizontale ramen. Hierbij komt het goed uit dat je voor de bediening van een plisségordijn niet persé bedieningskoortjes nodig hebt. via een greep op de bedieningsbalk kan je dan het gordijn op en neer halen.

Verticale jaloezieën

Bij verticale jaloezieën zie je hoe functionaliteit en een strakke, moderne uitstraling uitstekend samengaan. Bovendien bepaal je zelf eenvoudig de gewenste lichtinval. Verticale jaloezieën zijn verkrijgbaar in stof, aluminium en kunststof.

Ideaal voor veel soorten ramen
Verticale jaloezieën zijn perfect voor de meest uitlopende raamvormen, raam / deur combinaties en erkers. Heb je grote ramen in je woning? Dan geeft de verticale jaloezie een prachtig, groots effect. Onze verticale jaloezieën zijn leverbaar tot een breedte van wel 6 meter.

Lamelbreedte
Verticale jaloezieën hebben een strak aanzien en zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedten. Afhankelijk van de lamelbreedte is de uitstraling subtiel (bijvoorbeeld 50 mm) of juist stoer (bijvoorbeeld 250 mm).

Net even anders
Een veel gehoorde kritiek op verticale lamellen is dat ze koud en zakelijk overkomen. Geen sfeermaker dus. Daarvoor zijn er juist natuurlijke stoffen ontwikkeld, om warmte en sfeer te combineren met een strakke en moderne uitstraling.

Paneelgordijnen

Ga je voor naturel of juist voor opvallend. Paneelgordijnen geven jouw interieur een passende sfeer. Je kunt kiezen voor transparante stoffen, die een zachte lichtinval creëren. Ook zijn er verduisterende stoffen, die ideaal zijn voor openslaande deuren of hoge ramen in de slaapkamer. Paneelgordijnen kun je helemaal aanpassen naar jouw smaak en interieur.

Paneelgordijnen bestaan uit verticale banen stof. Deze banen stof kunnen voor elkaar langs geschoven worden onder een bovenrail. De panelen kunnen zowel naar één of twee kanten worden weggeschoven. Paneelgordijnen zijn erg stijlvol in een modern, strak interieur. Ze komen goed tot hun recht bij het bedekken van een groot raam.

Scheidingswand
Door paneelgordijnen te gebruiken als scheidingswand deel je decoratief één ruimte op in twee. Zo kan je bijvoorbeeld de garderobe afscheiden van de hal of je werkplek in de woonkamer wat meer privacy geven.

Combinaties
Voor het optimaal afstemmen van het paneelgordijn op het interieur, kun je kiezen voor verschillende kleuren panelen in één gordijn. Zo heb je altijd een uniek en door jou zelf samengesteld paneelgordijn. De structuurstoffen laten zich prachtig combineren met unistoffen.

Aluminium onderlat
Door de onderlat een zichtbaar onderdeel te laten zijn van het paneelgordijn, krijgt het paneelgordijn meer uitstraling. Met een aluminium onderlat geef je jouw paneelgordijn een moderen, strakke look.