Logo Peeters voor verf & wonen

TAPIJT EN VINYL

Met tapijt in ons assortiment maken wij het plaatje compleet bij het kleuradvies voor uw interieur.

Konden wij u naast verf en behang al helpen met sfeervolle gordijnen en raamdecoratie. Nu maken wij het plaatje voor u compleet met tapijt. Dat allemaal onder één dak.

U kunt ervoor kiezen om het tapijt professioneel door ons te laten leggen of het zelf te doen. Wij bieden u dan netzo als bij verf, behang en gordijnen de nodige professionele technische ondersteuning in advies en materialen.

Tapijt voelt zacht en warm aan. Het heeft een isolerende werking op warmte en geluid.

TAPIJT

Tapijt is warm en comfortabel. Het materiaal voegt emotie toe en is een belangrijk element om een ruimte te verzachten.

Tapijt haalt de galm uit een ruimte en maakt zelfs een kantoorruimte huiselijk. Hoe dikker het tapijt hoe beter de geluidsisolatie. Zelfs met een vermindering tot 25-30 decibel

Tapijt scheelt in de stookkosten. Warmte 'lekt' minder snel weg; hoe hoger de polen hoe groter de warmte isolatie.

Tapijt is fijn voor mensen met een stof-allergie. De polen houden stof vast, terwijl dit stof op een gladde vloer steeds opnieuw opdwarreld.

Tapijt is makkelijk in het dagelijks onderhoud. Regelmatig stofzuigen en klaar. Vlekken verwijder je eenvoudig met een doekje met water op de vlek te leggen. Het vuil erin laten trekken, niet wrijven. Lukt dit niet dan zijn er nog speciale vlekverwijderaars.

U kunt ook een tapijtreiniger huren in de winkel als het hele oppervlak gereinigd moet worden.

Vinyl is vooral een praktische vloerbedekking. Het is sterk, waterbestendig, makkelijk schoon te maken.

VINYL

Vinyl wordt al vele jaren met name in keukens toegepast.Vooral omdat vinyl vloerbedekking makkelijk schoon te maken is. Toch kiezen tegenwoordig ook veel mensen voor vinyl in de woonkamer en andere delen van het huis.

Vinyl vloerbedekking is: Waterbestendig, kan makkelijk schoongemaakt worden, dempt geluid, voelt soepel en warm aan en is beschikbaar is ontelbaar veel verschillende ontwerpen. Een vinyl vloer is vaak geschikt voor vloeren met vloerverwarming! Vraag uiteraard wel in de winkel naar de beste vinyl vloer voor vloerverwarming.

De dikste vinyl is niet altijd de beste. Het gaat bij vinyl om de dikte van de toplaag wat een vloer kras- en slijtbestendig maakt. Vinyl is makkelijker te leggen en te verwijderen dan tegels en laminaat.

Een goed onderhoud van uw vinyl zorgt voor een lange levensduur. Een goede inloopmat houdt stof en (chemische) vuil buiten. Dagelijks stofzuigen en wekelijks niet te nat dweilen met een milt reinigingsprodukt. U mag ook een paar keer per jaar een polish gebruiken om de krasjes op te vullen en een extra bescherming aan te brengen. Breng vilt onder stoelpoten en rubberen voorwerpen om bruine plekken te voorkomen. Kijk in de winkel voor uw keuze.